Chai latté alebo Masala?
Už spoznáte rozdiel?
Masala je tradičný indický čaj, ktorý sa varí z rôznych druhov korenín, do ktorých sa pridáva mlieko, a necháva sa dlho variť alebo niekoľkokrát po sebe zovrieť.
Chai latté vzniklo napodobením Masaly, ktorá by bolo časovo menej náročná. Do tohto náopja sa namiesto čierneho čaju, ktorý je nevyhnutnosťou Masaly, pridáva častokrát espresso. Nevýhodou chai latté je, že je väčšinou zo sirupov, ktorých obsah korenín je nízky a sú veľmi sladké. Vyťažiť z korenia ich zdraviu prospešné látky je najlepšie dlhým varom - vďaka čomu u nás okrem plnej chuti víťazí Masala aj zdravotnými pozitívami.
Navarte si ju aj vy!
Navariť Masalu nie je nič náročné - je však potrebné skombinovať 2 suroviny - Yogi korenie a čierny čaj Assám C.T.C. Kto by chcel nahradiť tento čaj iným čiernym čajom nebude vo výsledku úspešný - CTC je špeciálna metóda, ktorá čaj rozdrví a následne ho tvaruje do guličiek, ktoré uvoľnia veľa chuti a intenzity do Masaly - iný čierny čaj nie je vhodný. Recept na Masalu Nájdete v produkte Yogi Masala - korenie.



