
Taiwanské oolongy sú preslávené ako šampanské medzi čajmi. Sú veľmi lahodné, keď sú kvalitné a udržiavajú si výbornú a intenzívnu chuť aj po mnohých zaliatiach. Oolong je typ čaju ktorý prešiel oxidáciou lístkov pri spracovaní na nízkej úrovni a podobá sa chuťovo zelenému čaju, alebo na vyššej úrovni a jeho nálev chutí aj vyzerá viac ako čierny čaj. Zbierajú sa viackrát do roka v rôznych častiach Taiwanu. Každý región na Taiwane má špecifický druh oolongu, ktorý sa v ňom pestuje najviac - napríklad oolong Bao Zhong nájdeme v severnej časti krajiny v oblasti Nantou, zatiaľ čo oolong Don Fan Mei Ren (Oriental beauty) je väčšinou zo severozápadného regiónu. Sú vhodné na celodenné popíjanie, nie však neskoro večer - kvôli obsahu kofeínu. Viac info o taiwanskom oolongu tu.
Copyright © 2015 - 2025