Pripravovaný metódou C.T.C. (Crushing - drvenie, Tearing - trhanie, Curling - rolovanie). Názvom vzdávame poctu prvej čajovej záhradke založenej roku 1836 pri meste Sadiya. Tradičný čaj, ktorý chutí výborne s mliekom alebo ako základ zmesí na mliečne čaje. Assám C.T.C. je jedna z ingrediencií na prípravu ajurvédskeho mliečneho čaju Masala.
Čaj je vhodný ako základ na mliečne čaje YOGI MASALA alebo silný čierny čaj s citrónom alebo s mliekom.
◆ Príprava s mliekom:
6g čaju zalejeme 90°C 2,5 dl vody, lúhujeme 5 minúť, dosladíme lyžicou cukru alebo medu a prilejeme 3dl horúceho mlieka. Lúhujeme spolu ešte 2 min a scedíme. Ak máme radšej ešte sladší čaj, prisladíme :)
◆ Silný čierny čaj s citrónom:
6g čaju zalejeme 450 ml vriacej vody, lúhujeme 5 minúť, osladíme lyžicou kvalitného domáceho medu a 30 ml citrónovej šťavy.
Copyright © 2015 - 2024